XII Challenges voor Bert1. DE TECHNISCHE DIENST

Het kloppend hart van onze stad ligt niet bij de beleidsmensen. Zij mogen dan wel in hun visie de grote lijnen uitzetten, het echte veldwerk gebeurt dagelijks door de tientallen medewerkers van onze stads- en OCMW-diensten. Zonder het personeel geen dienstverlening, geen verdere ontwikkeling, geen vooruitgang. Wanneer politici, ambtenaren en arbeiders allen aan hetzelfde zeel trekken, is er voor onze eerder kleine, maar mooie stad best veel mogelijk.

 

Belofte maakt schuld!

 

Op het nieuwjaarsevent van vrijdag 4 januari liet burgemeester Bert Moyaers een ballonnetje op: hij zou 12 dagen meedraaien met verschillende diensten en daar diverse opdrachten uitvoeren: van administratief werk tot fysieke arbeid op het terrein, zowel buiten als binnen. Noem het gerust een inleefstage: “De XII challenges van Bert”.

De eerste uitdaging vond plaats op vrijdag 5 juli op de technische dienst. Bert Moyaers: "De dag begon al vroeg: om 6.30 uur paraat in de werkplaats van Herk-de-Stad voor de personeelsbriefing. Daar kreeg iedereen, en dus ook ik, te horen wat zijn taken voor die dag waren. Eerst het Olmenhof gaan opruimen na het schitterende Prieelconcert van de avond voordien, dan leverden we materiaal in de Herkkantstraat voor een buurtfeest, daarna de wc-wagen poetsen (inderdaad, ook van datzelfde Prieelconcert), om daarna in de Zoutbrugstraat te helpen met het herklinkeren van een gedeelte van de stoep en we gingen een haag scheren in Schulen om vervolgens te lossen op het containerpark. En namiddag serveerde ik de drank aan het personeel tijdens de jaarlijkse barbecue. Het is hard werken op de TD, maar ik vond het een fantastische ervaring. Allemaal sympathieke mensen die een stevig team vormen. Ik zal deze dag nooit vergeten. Bij deze nog eens bedankt, allemaal."

Deze website gebruikt cookies. Door verder te surfen op deze site, aanvaardt u het gebruik ervan.

Lees meer
Accepteren